Фестиваль «Зріма пісня»

З 27 по 30 березня культурно-просвітницький центр «Козак-центр» і музей історії розвитку українського козацтва поводив фестиваль української народної творчості «Зріма пісня». В рамках фестивалю пройшли семінари та майстер-класи з писанкарства, вибійки, розпису друкованого пряника, Петриківського розпису, бісероплетіння, витинанки.

Для станції юних техніків «Сигма» фестиваль розпочався з майстер-класу з петриківського розпису, який 27 березня провела заслужена майстриня народної творчості України Наталія Рибак.

Будучи колоритним представником Петриківки, Наталя виявилася хорошим майстром, а також прекрасним оповідачем і чудовим педагогом. За відведений короткий термін кожен учасник семінару встиг створити свій шедевр.

На відкритті фестивалю «Зріма пісня», який відбувся в музеї історії розвитку українського козацтва були представлені всі запрошені майстри: Оксана Білоус, Наталія Рибак, Юлія Датченко, Надія Вакуленко, Наталія Яртись, Світлана Піскова. Також організатори фестивалю влаштували маленький концерт, на якому виступили читці з французької школи № 10, бандуристки зі школи ім. Столярського. Але фінальної родзинкою став виступ вокально-хорового колективу «Козак-центру» «Зоряни».

Фестиваль «Зріма пісня» тривав наступні три дні і педагоги станції юних техніків змогли побувати на різноманітних майстер-класах.

/Files/images/novosti/zrma_psnya/Зріма 17-3.jpg /Files/images/novosti/zrma_psnya/Зріма 17-10.jpg /Files/images/novosti/zrma_psnya/Зріма 17-12.jpg

/Files/images/novosti/zrma_psnya/Зріма 17-13.jpg /Files/images/novosti/zrma_psnya/Зріма 17-16.jpg /Files/images/novosti/zrma_psnya/Зріма 17-19.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 195

Дата останньої зміни 12 Лютого 2024

Фотогалерея