БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ «ЖМЕНЬКА ДОБРА»: ПЕРША ПАРТІЯ КРИШЕЧОК ВЖЕ В ДОРОЗІ!

Багато людей, маючи добре серце, хотіли б допомагати сиротам, хворим діткам та іншим людям, які знаходяться у складних ситуаціях і потребують підтримки, проте у нас не завжди є фінансові можливості для цього. У 2017 році благодійний фонд «Бджілка» організував акцію під назвою «Жменька добра», яка показала, що робити добрі справи легко, досить просто кинути у спеціальний бокс... звичайну пластикову кришку!


Подібних акцій зараз досить багато в різних містах і країнах. Почалися вони з історії однієї маленької іспанської дівчинки, якій потрібна була дорога операція на серці, і підприємство з переробки пластику погодилося оплатити її за 200 тон пластикових кришок. Ця, здавалося б, величезна цифра була зібрана всього за кілька місяців небайдужими людьми, і з тих пір багато країн запровадили подібні акції для порятунку життів.

/Files/images/novosti_2018-2019/kryishki_sbor/1502345460152932404.jpg
До речі, сам збір кришечок має чимале значення: крім того, що їх переробка позбавляє нашу природу від забруднень, зі сплаву такого пластика і силікону також роблять протези для людей з обмеженими можливостями, щоб вони могли вільно пересуватися й виконувати повсякденні дії.


Підійдуть кришки від: звичайної або газованої води, молока, соку та інших напоїв, які ми щодня використовуємо.


А скільки пластикових кришок ви кидаєте до сміття щотижня? А щороку?





/Files/images/novosti_2018-2019/kryishki_sbor/Pchelka-1024x518.jpg В Одесі до акції «Жменька добра» приєдналося багато організацій, в тому числі й наша станція юного техніка. Кришечки збираються для купівлі обладнання для лікування дітей. Багатьом хворим діткам це врятує життя!

На СЮТ «Сігма» вже встановлені спеціальні бокси для збору кришечок. В акції можуть взяти участь вихованці будь-якого з гуртків, батьки, викладачі, а також просто небайдужі люди. Участь кожного дуже важлива: чим нас більше, тим швидше ми допоможемо людям, яким це вкрай необхідно!


ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ: здавайте в бокси чисті кришки, адже набагато легше кожному з нас промити від бруду та запахів того чи іншого напою свої 5, 10 або навіть 100 кришок, ніж очищати відразу кілька тисяч штук.




/Files/images/novosti_2018-2019/kryishki_sbor/Сбор_1.jpgКришки, зібрані на станції юних техніків за вересень-листопад 2018 р. ПЕРША ПАРТІЯ КРИШЕЧОК ВЖЕ ВІДПРАВИЛАСЯ ТВОРИТИ ДОБРІ СПРАВИ!


За цей час до акції БФ "Бджілка" підключилося багато огранізацій, а також окремих людей, які розуміють цінність і значущість нашої спільної справи.


Від станції юних техніків в першу "подорож" вирушило 21,450 кг кришечок, наш невеликий, але тим не менш значущий внесок у добру справу.


ВЕЛИКЕ СПАСИБІ ВСІМ, ХТО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗБОРІ - ВНЕСОК КОЖНОГО ДУЖЕ ВАЖЛИВИЙ ДЛЯ НАС!

ОСОБЛИВА ПОДЯКА ПЯК АНАСТАСІЇ, ВИХОВАНЦІ ГУРТКА "СТУДІЯ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА" (КЕР. - СЛІПЧЕНКО Н.І.)



І ЗВИЧАЙНО Ж, ЗБІР КРИШЕЧОК ПРОДОВЖУЄТЬСЯ! ВСІ ОХОЧІ - ПРИЄДНУЙТЕСЬ, БУДЕМО ТВОРИТИ ДОБРО РАЗОМ!


/Files/images/novosti_2018-2019/kryishki_sbor/8bf04f4e-23d3-4659-9de1-42ad5883e38c.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 742

Дата останньої зміни 12 Лютого 2024

Фотогалерея